Παιδικά γυαλιά ηλίου

final sunglasses

Οι ηλιόλουστες ημέρες ανεβάζουν τα επίπεδα της «ορμόνης της χαράς», όπως αποκαλείται η σεροτονίνη, συνεπώς αυξάνονται τα ποσοστά των ενδορφινών στον οργανισμό, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε αισιοδοξία κι ευεξία. Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο προστατεύουμε το σώμα μας πάντα με αντηλιακό. Τι γίνεται όμως με τα μάτια μας και ειδικότερα των παιδιών μας;

Δεδομένου ότι οι ακτίνες UV είναι επικίνδυνες και έχουν αρνητικές επιπτώσεις, προλαμβάνουμε έχοντας μαζί μας πάντα γυαλιά για τα μικρά μας. Ήδη από τη βρεφική ηλικία, τα παιδιά μπορούν να φοράνε γυαλιά ηλίου.

Ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει η όραση ενός παιδιού/βρέφους από την έκθεση στον ήλιο χωρίς την απαραίτητη προστασία;

Σύμφωνα με έρευνες, η ηλιακή UV ακτινοβολία συνδέεται με οφθαλμολογικές νόσους και ειδικότερα στα παιδιά. Αυτό συμβαίνει διότι ο κρυσταλλοειδής φακός στα παιδιά είναι διαυγέστερος από το φακό των ενηλίκων, επιτρέποντας σε περισσότερες υπεριώδεις ακτίνες να διεισδύσουν στο μάτι. Στην περίπτωση που το παιδί δεν φοράει γυαλιά στον ήλιο, μπορεί να αρχίσει να νιώθει κούραση στα μάτια του σαν αποτέλεσμα της υπερβολικής φωτεινότητας. Αυτό προκαλεί ένταση γύρω από τα μάτια και το μέτωπο και οδηγεί σε καταπόνηση των ματιών και πονοκεφάλους.

red ravenΠως μπορούμε να ενθαρρύνουμε ένα παιδί να φορέσει τα γυαλιά του;

Σε περίπτωση που το παιδί αρνείται να φορέσει τα γυαλιά του επειδή ανησυχεί για την εικόνα του, δοκιμάστε να του δείξετε φωτογραφίες των αγαπημένων του celebrities που φορούν υπερήφανα τα γυαλιά τους ή ακόμα δοκιμάστε να τα φορέσετε εσείς οι ίδιοι περιμένοντας να σας μιμηθεί.

 

Πως να διαλέξουμε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου για τα παιδιά μας;

Επιλέξτε οργανικούς φακούς για την δραστήρια νηπιακή ηλικία γιατί έτσι δεν κινδυνεύουν να τραυματιστούν σε περίπτωση ατυχήματος, είναι ανθεκτικότεροι στις γρατσουνιές και ελαφρύτεροι σε σχέση με τους κρυστάλλινους.

Για τα νήπια επιλέξτε χρωματιστούς, μοντέρνους σκελετούς που θα χαίρονται να τους φοράνε ή ακόμα καλύτερα αφήστε το να επιλέξει εκείνο το σκελετό που του αρέσει.

Προσοχή! Γυαλιά ηλίου που πωλούνται ως παιχνίδια πρέπει να αποφεύγονται καθώς προκαλούν περισσότερη ζημιά στα μάτια απ’ ότι να μην φοράνε καθόλου.

Και τέλος, μην ξεχνάμε το στυλ. Όπως οι γονείς, έτσι και τα παιδιά θέλουν πάντα να είναι στη μόδα. Γι’αυτό και η Jollikids Boutique διαθέτει τα πιο μοδάτα και μοντέρνα παιδικά γυαλιά ηλίου. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

 

Fun Fact: Μέχρι την ηλικία των 18 ετών τα παιδιά έχουν εκτεθεί περίπου στο μισό του συνολικού ποσού της ακτινοβολίας που εκτίθεται ένας μέσος άνθρωπος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

Το Blog μας εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό και πληροφορίες σχετικά με την ένδυση των μικρών μας αγγέλων, αλλά και με άλλα θέματα που αφορούν όλους μας.

LATEST POSTS

KΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

TAG CLOUD

Δεν υπάρχει ακόμα περιεχόμενο για εμφάνιση εδώ.